آرتروز یا استئوآرتریت مچ دست، بیماری است که در آن غضروفی که روی استخوان های تشکیل دهنده مفصل را پوشانیده، به تدریج خراب و ساییده می شود. شایع ترین علت آرتروز مچ دست، ضرباتی است که به آن وارد می شود.
دکتر تقی بغدادی ، متخصص ارتوپدی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران به سئوالات مربوط به تاثیر تایپ کردن بر سلامت دست ها پاسخ می دهند.
آیا تایپ کردن باعث آرتروز دست می شود؟هنوز ثابت نشده است تایپ کردن باعث بروز آرتروز می شود، ولی فشارهای کاری طولانی مدت این تغییرات را ایجاد می کند. علایم بروز آرتروز دست به خصوص در بند آخر انگشتان، واضح است.آرتروز چطور ایجاد می شود؟سطح تماس دو استخوان در محل مفصل، پوشیده از غضروف است. غضروف سطح مفصلی که در حدود 5 میلی متر ضخامت دارد، خاصیت اسفنجی دارد و لابلای آن پر از مایع مفصلی است.ضخامت این غضروف با فشار کم و در وقت استراحت باز می شود. اگر غضروف آسیب ببیند، بدن تا سنین خاصی قدرت ترمیم دارد، اما اگر میزان تخریب غضروف از حدی بیشتر شود، ممکن است بدن نتواند آن را ترمیم کند. این مشکل آرتروز نام دارد.مسایل ژنتیکی، شغلی و بعضی بیماری ها مثل آرتریت روماتویید در بروز آرتروز موثرند. آرتروز با درد، ورم، کاهش حرکات مفصل و تغییر شکل مفصل همراه است.مشکلات دیگری که تایپ در دست ایجاد می کند چیست؟التهاب تاندون ها یا تاندونیت مشکل شناخته شده ای است که معمولا در حروف نگارها بروز می کند. درد، ورم و محدودیت حرکات که تا ساعد ادامه پیدا می کند نیز از علایم این ناراحتی است.التهاب تاندون می تواند به اعصاب مجاور خود فشار بیاورد و باعث کرختی یا سوزن سوزن شدن اندام شود. ممکن است با حرکات دست و انگشتان نیز صداهایی احساس شود.درمان تاندونیت چیست؟استراحت دادن به عضو مبتلا درمان اصلی است، اما اگر این کار جواب نداد، می توان از داروهای ضدالتهاب، کمپرس گرم یا سرد و ماساژ کمک گرفت.فرد مبتلا می تواند به کار خود ادامه دهد؟طولانی شدن التهاب می تواند چسبندگی یا عارضه غیرقابل برگشت بدهد. بنابراین توصیه می شود شخصی که مبتلا شد، دیگر این کار را ادامه ندهد.آسیب های وارده به مچ دست به دنبال ضربه ممکن است بصورت شکستگی باشد. گرچه اکثر این شکستگی ها بدون مشکل خاصی جوش می خورند، گاهی اوقات این جوش خوردگی با مشکلاتی همراه می شود
آیا تایپ آهسته تر و با خم نکردن انگشتان تاثیری ندارد؟نه، این کار باعث فشار بیشتر به مفاصل مجاور می شود و عوارض جانبی دیگری می تواند ایجاد کند.آیا آرتروز را می توان کامل درمان کرد؟متاسفانه آرتروز درمان کامل ندارد و فقط می توان با رعایت بعضی نکته ها، مثل کم کردن فشارهای کاری و ورزش مناسب، از پیشرفت آن کاست.
persian-forum
ir.
نخستین انجمن عمومی و تخصصی