اطلاعیه مهم: با سلام کاربر گرامی... اگر با یوزر و پسورد هنگام ورود به تاپیک یا صفحاتی که با ادرس tk. شروع می شود، با خطا رو به رو شدین... در نوار ادرس مرورگرتون کلمه tk. را حذف کنید و به جاش com. بزارید و اینتر بزنید و مجدد برای ورود اقدام کنید... با تشکر مدیر کل انجمن
عکاسی با قابلیت HDR چیست ؟
برترین مطلب این هفته ی سایت

بزودی

بزودی

نمایش نتایج: از 1 به 2 از 2
Like Tree7Likes
  • 3 Post By Roja
  • 4 Post By Roja

موضوع: عکاسی با قابلیت HDR چیست ؟

  1. Roja آواتار ها
    Roja
    مدیر بازنشسته
    رتبه 1 - حداقل پست : 50رتبه 2 - حداقل پست : 200رتبه 3 - حداقل پست : 500رتبه 4 - حداقل پست : 1000رتبه 5 - حداقل پست : 2000رتبه 6 - حداقل پست : 3000
    مدیر بازنشسته
    Feb 2014
    470
    30,125
    100
    30,125 امتیاز ، سطح 100
    0% کامل شده  امتیاز لازم برای سطع بعدی 0
    0% فعالیت
    بیشترین فعالیتبرچسب زن کلاس اول1 سال ثبت نام شده25000 امتیاز
    بهترین برچسب زن
    1,812
    تشکر شده 1,441 بار در 470 ارسال
    Khoonsard

    عکاسی با قابلیت HDR چیست ؟


    [برای مشاهده لینک ثبت نام کنید. ]




    این مطلب به معرفی قابلیت HDR در دوربین دیجیتال می پردازد. همچنین توضیح کاربرد های اچ دی آر در عکاسی و بررسی این قابلیت در عکاسی HDR بوسیله تصاویر HDR

    HDR بدون شک یکی از زیباترین جلوه های عکاسی است. این گزینه که ممکن است آنرا در دوربین های عکاسی و یا حتی دوربین های موبایل خود ببینید مخفف عبارت High Dynamic Range است. منظور از این عبارت، گستره ی دینامیکی بالا ست و اشاره به نسبت روشنی تصویر به تاریکی تصویر دارد.

    در بسیاری از مواقع پیش آمده که به دلایلی معلوم (نظیر جنس و شدت نور محیط، کیفیت سایه ها و مناطق تیره ، جنس سوژه و بازتاب نور و ....) کیفیت عکس گرفته شده با جزئیاتی که چشم ما می ببیند فرق کند. تکنیک HDR آمده تا این مشکل را با قلق خاص خود برطرف کند و علاوه بر آن زیبایی منحصر بفردی به تصاویر ببخشد.

    هنگامی که شما قصد می کنید قابلیت HDR استفاده کنید ، حداقل به 3 عکس مختلف با شدت نورهای زیاد، معمولی و کم نیاز خواهید داشت. علت این امر شکار تمامی جزئیات تصویر بوسیله ی سایه روشن هاست. بعد از اینکه 3 عکس را گرفتید بهتر است با نرم افزارهایی مجهز ، این سه عکس را با هم ادغام کرده و تصویر کامل یا همان عکس اچ دی آر را بسازید.


    برخی از عکاسان حرفه ای برای عکاسی از مناظر طبیعت ، بعضاً از این گزینه کمک می گیرند. دلیل این امر مشخص است. در روزهای آفتابی کنتراست بالایی بین آسمان روشن و زمین وجود دارد و همین نکته باعث می شود تا قسمتهایی از جزئیات نظیر ابرها، سایه ها و مناطق تیره تر روی زمین به خوبی ثبت نشود. با استفاده از اچ دی آر قادر خواهید بود تا روشنی آسمان (خورشید) و تاریکی سایه ها را متعادل تر کنید تا تمامی جزئیات بهتر جلوه کند.

    شاید برای شما اتفاق افتاده باشد در یک روز آفتابی هنگامی که از چهره ی کسی عکس می اندازید ، نیمی از صورت پر نور و نیمه ی دیگر آن در سایه باشد که باعث می شود جزئیات کامل دیده نشود. یا حتی ممکن است تمام صورت زیر نور مستقیم آفتاب قرار بگیرد و یا شاید پشت به آفتاب باشد که در این صورت نور زیاد پس زمینه ، عکس را خراب می کند. تمامی این موارد از جمله مواقعی است که استفاده از HDR را توجیه می کند.


    [برای مشاهده لینک ثبت نام کنید. ]



    تصویر سمت راست با استفاده از HDR--- تصویر سمت چپ بدون استفاده از HDR


    شاید در نظرتان استفاده از این سیستم خیلی پیچیده به نظر بیاید ولی با کمی دانش عکاسی و تمرین می توانید به راحتی عکس هایی با تکنیک اچ دی آر بیاندازید.

    در تصویر زیر یک نمونه عکس با نور پس زمینه زیاد وجود دارد که جزئیات مناطق تیره را تا حد قابل توجهی از بین برده است. با استفاده از HDR این نقص به شکل هنرمندانه ای برطرف شده است.

    اما استفاده از تکنیک اچ دی آر همیشه هم مناسب نیست. گاهی ممکن است تصویر دارای مناطق نورانی و درخشنده ای باشد که بخواهیم آنها را حفظ کنیم. در صورت استفاده از HDR کیفیت و درخشندگی نورها پائین می آید. یا مثلا هنگام آتش بازی در شبها ، یا مواقعی که سوژه در حال حرکت است از جمله مواردی هستند که عکاسی HDR به صلاح نیست زیرا ممکن است قسمتهایی از تصویر را تار و یا خارج از انتظار دریافت کنیم.



    منبع: زنبیل
    mh2012, maee and mahdie like this.
    3 کاربر مقابل از Roja عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند. maee,mahdie,mh2012
    #1 ارسال شده در تاريخ 08-11-2015 در ساعت 06:59 PM

  2. Roja آواتار ها
    Roja
    مدیر بازنشسته
    رتبه 1 - حداقل پست : 50رتبه 2 - حداقل پست : 200رتبه 3 - حداقل پست : 500رتبه 4 - حداقل پست : 1000رتبه 5 - حداقل پست : 2000رتبه 6 - حداقل پست : 3000
    مدیر بازنشسته
    Feb 2014
    470
    30,125
    100
    30,125 امتیاز ، سطح 100
    0% کامل شده  امتیاز لازم برای سطع بعدی 0
    0% فعالیت
    بیشترین فعالیتبرچسب زن کلاس اول1 سال ثبت نام شده25000 امتیاز
    بهترین برچسب زن
    1,812
    تشکر شده 1,441 بار در 470 ارسال
    Khoonsard
    چطور یک عکس اچ دی آر بگیریم؟



    به کمک بسیاری از قابلیت های دوربین های دیجیتال، هنر عکاسی به آسانی آب خوردن شده است. البته در چند سال گذشته قابلیت های بیشتری هم تولید و به دوربین ها اضافه شده است. از جمله باید به حالت HDR (دامنه دینامیک بالا) اشاره کرد.


    HDR، همان طور که از نامش پیدا است بر افزایش نور و محدوده رنگ تصویر در شرایط نرمال تاکید دارد. هدف این تکنیک، نمایش دقیق دامنه شدت های نور موجود در صحنه های طبیعی است. هنگامی که عکس های اچ دی آر و معمولی را با هم مقایسه می کنیم، برتری عکس های اچ دی آر بسیار گویا و چشمگیر است.



    یک حقیقت کاملا واضح این است که دوربین در تشخیص و ثبت نور و تاریکی توان رقابت با چشم انسان را ندارد. اما همه مساله فقط نور است. پس چرا سعی نکنیم با سرعت های مختلف شاتر از یک منظره عکس بگیریم و در آخر آنها را با هم ترکیب کنیم تا بهترین کنتراست نور و تاریکی را داشته باشیم. این دقیقا همان کاری است که اچ دی آر انجام می دهد.


    اچ دی آر با ترکیب چند عکس تولید می شود. برای تولید این عکس ها، باید بین سه تا ۵ عکس با نوردهی ویژه گرفته شود تا دوربین آنها را با هم ترکیب و عکسی واحد ارایه دهد.


    در ادامه مراحل و موارد موردنیاز برای تولید عکس HDR را معرفی کرده ایم.

    موارد موردنیاز

    ۱. دوربینی که قابلیت تنظیم میزان نوردهی (اندازه دیافراگم) را داشته باشد. اگر دوربینی داشته باشید که بتواند از یک منظره و کادربندی واحد با نوردهی های متفاوت چندین عکس بگیرد بسیار بهتر است.


    ۲. سه پایه. هنگامی که قصد ثبت چند عکس از یک منظره را دارید، بهتر است از سه پایه استفاده کنید تا وضعیت دوربین ثابت و کمترین حرکت را داشته باشد.


    ۳. منظره هایی با کنتراست بالا. اچ دی آر در این حالت ها بسیار عالی است. عکاسی اچ دی آر از یک کارت توسی همانی است که عکس معمولی است. اما عکاسی از منظره های طبیعت زیر نور آفتاب یا ابرهای صاعقه دار صحنه هایی هستند که در حالت اچ دی آر بهترین نتیجه را خواهند داشت.


    ۴. شاید به برخی نرم افزارهای اچ دی آر نیز نیاز داشته باشید. به طور مثال، می توانید از Photomatix استفاده کنید. این نرم افزار امکان تولید عکس ها از حالت سورئال تا بسیار چشمگیر و عالی را به کاربر می دهد.


    ۵. برای یادگیری استفاده از این گزینه به زمان هم نیاز دارید. هیچ کاری با معجزه پیش نمی رود. باید تمرین زیادی داشته باشید. عکس های اچ دی آر هم همچون دیگر قابلیت های دوربین به تکرار و تمرین زیاد نیاز دارد.

    چطور یک عکس اچ دی آر بگیریم؟

    ۱. به دنبال منظره ای با بالاترین میزان کنتراست باشید.


    ۲. دوربین را روی سه پایه ثابت کنید و اگر ممکن است از کابل شاتر استفاده کنید تا به فشار خود کلید شاتر هم نیازی نباشد (برای جلوگیری از لرزش).


    ۳. ترجیحا دوربین دیجیتال خود را روی حالت RAW (عکاس خام) قرار دهید. عکس های خام جزئیات نوردهی بیشتری نسبت به حالت JPG دارند.


    ۴. دوربین را روی حالت اولویت نوردهی تنظیم کنید. این کار کمک می کند تا تنظیمات نوردهی همیشه به دلخواه شما باشد و به طور خودکار نیز سرعت شاتر را تغییر می دهد تا بدون تغییر عمق تصویر، نوردهی های متفاوت داشته باشد.


    ۵. دوربین را روی فوکوس خودکار تنظیم کنید و خودتان روی منظره فوکوس کنید.


    ۶. اگر دوربین این امکان را دارد، از منوی تنظیمات دوربین ترجیحا گزینه Auto Exposure Bracketing (نوردهی خودکار در محدوده های متفاوت) و گزینه چند عکسی را انتخاب کنید.


    ۷. سه عکس پشت سر هم بگیرید.



    ۸. عکس ها را در برنامه پروسه تولید HDR بگذارید و عکس اچ دی آر ایجاد کنید.

    نکته: اگر دوربین قابلیت عکاسی پیاپی یا ثبت عکس واحد با نوردهی های متفاوت را ندارد، باید خودتان به صوت دستی این کار را انجام دهید. اما باید همه حواستان این باشد که دوربین کمترین حرکت و لرزش را داشته باشد.



    مزایای اچ دی آر

    تولید عکس هایی با بهترین نور و کنتراست


    روند تولید عکس اچ دی آر بسیار ساده است و می توانید به راحتی در آن حرفه ای شوید. گاهی برخی نویزها تاثیر بدی روی عکس ها دارند، اما با اچ دی آر و نرم افزارهای آن می توانید این نویز و اشکالات را تا حد زیادی کاهش دهید. یکی از ابزار کاهش نویز، نویزافزار است.


    معایب اچ دی آر

    یادگیری آن زمان گیر است. همچون دوچرخه سواری باید زیاد تمرین کنید و بارها زمین بخورید تا بالاخره توان حفظ تعادل روی دوچرخه را پیدا کنید. عکس های اچ دی آر همیشه میزانی نویز دارند که همچون فیلم های بی کیفیت به نظر می رسد. حالت اچ دی آر باعث می شود تا زشتی ها عکس بیشتر به چشم بیاید.



    منبع: برترینها


    mh2012, maee, amir and 1 others like this.
    3 کاربر مقابل از Roja عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند. maee,mahdie,mh2012
    #2 ارسال شده در تاريخ 08-11-2015 در ساعت 07:06 PM

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

high، فقط، فیلم، فشار، قابلیت، قرار، مقایسه، مناسب، مناطق، مناظر، منبع، منحصر، منظره، مواردی، موبایل، موجود، می، میزان، ما، متفاوت، مجهز، مختلف، مراحل، مستقیم، معمولی، معجزه، معرفی، نمونه، نمی، نمایش، چند، چندین، چهره، نور، نیمه، نیاز، نیست، نکته، نتیجه، ندارد، نرم، چرا، چشم، چطور، نظیر، هم، همه، همین، همیشه، هنر، هیچ، های، هایی، ها،، هاست، هدف، هستند، ویژه، وجود، وضعیت، یک، یکی، یا، یادگیری، کلید، کم، کمی، کمک، کنیم، کنید، کند، که، کیفیت، کامل، کاملا، کاهش، کابل، کاری، کاربرد، کارت، کرد، کرده، کسی، گاهی، گذشته، گرفته، پیدا، پیش، پایه، پس، پشت، آفتاب، آفتابی، آنها، آنرا، آید، آب، آتش، آخر، افتاده، افزایش، امکان، اما، اچ، انتخاب، انتظار، انجام، اندازه، انسان، این، اینکه، ایجاد، اگر، ابزار، اتفاق، از، است، استفاده، اضافه، به، بهتر، بهترین، بود، بگیرد، با، بالا، بالاترین، باید، بازی، باشیم، باشید، باعث، ببینید، بخورید، بدون، بدی، بر، برنامه، برای، برخی، بررسی، بعد، تمامی، تنظیم، تولید، تکنیک، تاثیر، تاریکی، ترکیب، تشخیص، تصویر، تصاویر، تغییر، ثبت، جلوگیری، جنس، جزئیات، حفظ، حال، حتی، حرفه، خواهید، خوبی، خود، خودکار، خودتان، خوردن، خورشید، خیلی، خام، خارج، دلیل، دنبال، دوربین، دی، دیگر، دیجیتال، دانش، دارند، دارد، داشته، در، دستی، رقابت، رنگ، روی، رود، روزهای، راحتی، زمین، زمینه، زمان، زیبایی، زیباترین، زیر، سه، سیستم، سال، ساده، سرعت، شما، شوید، شود، شده، شدت، شرایط، صورت، صحنه، طبیعی، طبیعت، علت، عکاسی، عکاسان، عکس، عالی

نمایش برچسب‌ها

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

Designed With Cooperation

Of Creatively & VBIran


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0