مجموعه کتابهای «سیاره تنها» (Lonely Planet) که در جهان به عنوان مرجع مهمی در حوزه گردشگی به حساب میآید، فهرست برترین مقاصد گردشگری دنیا را منتشر کرد.
به گزارش بیزنس اینسایدر، هر گردشگری که قصد سفر به کشوری جدید را در سر داشته باشد، میداند که کتابهای «لونلی پلنت» بهترین مرجع برای کسب اطلاعات در مورد جنبههای مختلف هر نقطه از جهان هستند.
در فهرست برترین جاذبههای گردشگری جهان از نگاه «لونلی پلنت»، نام معبد «آنگکور» در کلمبیا در صدر خودنمایی میکند. در ادامه این 10 جاذبه دیدنی را ضمن توضیحی کوتاه، معرفی میکنیم:
10- مسجد ایاصوفیه / ترکیه
«ایاصوفیه» معروفترین مسجد ترکیه است که در شهر استانبول واقع شده و سالانه حدود سه میلیون گردشگر از آن دیدن میکنند. «ایاصوفیه» در اصل، کلیسای مسیحیت شرق بود که در دوره امپراطوری بیزانس در سال ۵۳۲ میلادی به دستور «کنستانتین اول» ساخته شد و سپس در قرن ششم توسط «جاستنیانوس» مورد بازسازی و مرمت قرار گرفت.
این کلیسا ابتدا کلیسای بزرگ نام گرفت، پس از فتح استانبول، «سلطان محمد دوم» دستور داد کلیسای ایاصوفیه را به مسجد تبدیل کند. بعدها آیاتی از قرآن به خط «مصطفی چلبی» در دیوارها و سقف ایاصوفیه نگاشته شد.
علاوهبر این، لوحههایی دور تا دور سقف «ایاصوفیه» نصب شد که در آن نامهای الله، محمد، ابوبکر، عمر، عثمان، علی، حسن و حسین نوشته شده بود. پس از اعلام حکومت جمهوری در ترکیه و به قدرت رسیدن «آتاتورک»، ایاصوفیه به موزه تبدیل شد و تا امروز به همین شکل باقی مانده است.
این مسجد که از سبک خاص معماری برخوردار است، در فهرست میراث جهانی سازمان یونسکو نیز به ثبت رسیده است. جالب است که معماری بینظیر این بنا را هم معمار «سنان» انجام داده است.
9- کاخ «الحمرا» / اسپانیا
کاخ تاریخی «الحمرا» که سالانه میزبان حدود سه میلیون گردشگر است، یکی از بناهای تاریخی ثبتشده اسپانیا در فهرست میراث جهانی سازمان یونسکو و یکی از شاخصترین نمونههای هنر شمال آفریقا به شمار میرود.
این کاخ که از آن میتوان به عنوان یکی از شاهکارهای معماری اسلامی نام برد، در دورههای مختلف تاریخی در منطقه «گرانادا» بر فراز یک تپه ساخته شد و از بخشهای مختلفی از جمله کاخ اصلی، قلعه، مسجد، حمام و باغی زیبا تشکیل شده است.
البته با پایان یافتن حکومت مسلمانان بر منطقهی گرانادا در سال 1492، صدمههای زیادی به الحمرا وارد شده و مرمت آن سالها به طول انجامید.
پیشینه اصل بنای الحمرا به سده ۱۳ بازمیگردد، اما در واقع الحمرا مجموعهای از چندین قصر است که هر حاکم، ویژه به خود بنا کرده است. ایده اصلی موجود در چند ساختمان این مجموعه، کوششهایی برای برای بوجود آوردن بهشت بر روی زمین بوده است.
persian-forum
ir.
نخستین انجمن عمومی و تخصصی