منبع:mahchef.inنوعی نان که در شهرهای کردستان با نوعی گیاه کوهی به نام پیچک یا پیازچه خردشده پر میکنن و روی ساج پخته و با روغن حیوانی چرب میکنن وهمراه ماست گوسفندی یا دوغ محلی میل میشه بسیار بسیار خوشمزه ست ویک عصرانه دلچسب.[برای مشاهده لینک ثبت نام کنید. ]
یعنی اگر طرفهای کردستان بیایید و کلانه نخورید نصف عمرتون ضایع شده
عکس از نمای نزدیکتر که هم میزان پختش هم پیازچه های داخلش بهتر دیده بشن
مواد لازم
آرد 2لیوان
نمک 1/2ق چ
پیچک کوهی خردشده یا پیازچه یک دسته درشت
کره یا روغن حیوانی 50 گرم
آب به میزان لازم(تا وقتی آرد خمیری شه)
طرز تهیه
پیچک یا پیازچه رو بشورید وخرد کنید وبزارید آبشون بره.
آرد ونمک رو مخلوط کنید وبهش آب ولرم اضافه کنید وبا دست مخلوط کنید تا خمیری یکدست ونرم بدست بیاد.
خمیر نباید چسبناک باشه ولی خشک هم نباشه.
این نون بدون خمیر مایه تهیه میشه اما چون خمیر خیلی نازک باز میشه در نتیجه نون لطیفی بدست میاد.
خمیر رو ورز بدید وبعد روش رو بپوشونید وبزارید به مدت 20 دقیقه استراحت کنه.
خمیر رو به 8 _9 قسمت تقسیم کنید و روی میز کار کمی آرد بپاشین و با کمک وردنه خمیر رو نازک پهن کنید.
و با دست از اطراف کمی بکشید تا نازکتر بشه(البته این کار کمی مهارت وتجربه نیاز داره)
حالا خمیر رو روی میز پهن کنید وروش پیازچه یا پیچک بریزید وطرف دیگر خمیر رو روش برگردونید وکنارهای خمیر رو با انگشت بهم بچسبونید.
حالا تابه ای رو آماده کنید وبزارید رو حرارت تا داغ بشه (درصورت نبود ساج از تابه استفاده میشه)
حرارت باید متوسط باشه چون نون زود میسوزه واگر هم کمتر باشه نونتون خشک وسفت میشه پس حواستون باشه.
خمیر رو بندازید داخل تابه تا روی کلانه خالهای قهوه ای به خودش بگیره بعد برگردونید تا طرف دیگه هم بپزه.[برای مشاهده لینک ثبت نام کنید. ]
پ. ن خودم
آب مورد نیاز کمتر از یه پیمونه میشه پس آب رو کم کم اضاف کنید... من یه پیمونه کامل آب زدم و مجبور شدم دوباره آرد اضاف کنم
کره ی حیوانی منطقه ی ما یکمی بوش تنده برا همین از کره ی کارخونه یی استفاده کردم
(البته نه کاملن منظقه ی خودمونا... کره یی ک من دارم برا اطراف شهرستان تالشِ... و بوی تندی داره)
بعد موضوع دیگم این ک پیچک کوهی در دسترس نداشتم از پیازچه استفاده کردم
دیگ چیزی یادم نیس... اگ باز نکته یی یادم اومد میگم
persian-forum
ir.
نخستین انجمن عمومی و تخصصی